ua en ru

Фонд держмайна спростив передачу об'єктів на приватизацію

Фонд держмайна спростив передачу об'єктів на приватизацію Фото: ФДМ спростив порядок проведення приватизації

Значно скорочений пакет документів, що надаються органами управління до фонду

Фонд державного майна України за результатами наради у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, яке відбулося в кінці серпня 2016 року згідно протоколу засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності від 1108.2016, розробив зміни до Постанови Кабінету Міністрів україни від 21.09.1998 № 1482 "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності". Про це повідомляє прес-служба фонду.

Згідно з документом, зміни стосуються спрощення порядку передачі таких об'єктів від міністерств і відомств фонду для приватизації. Зокрема, значно зменшується пакет документів, який органи управління повинні підготувати для передачі об'єкта на приватизацію.

Після узгодження нового спрощеного порядку зацікавленими міністерствами та відомствами у встановлені терміни, Фонд передасть його для затвердження Урядом. Прийняття спрощеного порядку прискорить процес передачі об'єктів на приватизацію та збільшить кількість об'єктів для продажу, що буде сприяти активізації приватизаційного процесу і збільшення надходжень до держбюджету.

Нагадаємо, Фонд держмайна розширив перелік об'єктів приватизації і уточнив її терміни.