ua en ru

Фонд Ахметова увійшов у трійку найбільш відомих громадських організацій в Україні, - опитування

Найвідомішими громадськими організаціями в Україні стали Євромайдан SOS, Громадське ТБ і Фонд Ріната Ахметова. Про це свідчать результати опитування, яке проводила компанія GFK Ukraine.

Найбільш відомими видами громадських організацій в Україні є волонтерські групи та благодійні фонди. Згідно з результатами опитування, 45% українців, 24% внутрішньо переміщених осіб та 64% кримчан не знають жодної громадської організації у своєму регіоні.

Що стосується певних організацій, при спонтанному питанні українці найчастіше називають фонд Ріната Ахметова, а кримчани згадують громадську організацію "Пуск". Внутрішньо переміщені особи при спонтанному питанні найчастіше називають фонд Ріната Ахметова і Червоний Хрест.

Коли українців запитують про певної суспільної діяльності, вони називають такі громадські організації:

- організація, що надає безкоштовну юридичну допомогу потерпілим під час протестів або АТО - Євромайдан SOS;

- організація, яка висвітлює політичні події в якості інтернет-засоби масової інформації і дає альтернативну інформацію порівняно з національними засобами масової інформації - Громадське ТБ;

- організація, що допомагає постраждалим (в цілому) - фонд Ріната Ахметова.

Серед всієї цільової аудиторії, люди, які знають про існування певних громадських організацій, схильні думати, що ці організації вирішують нагальні проблеми суспільства або працюють не систематично, а на користь певних груп людей.

Трьома найбільш впізнаваними логотипами в Україні стали Громадське ТБ, Femen та фонд Ріната Ахметова.

У кримчан найбільш впізнаваними організаціями були фонд Ріната Ахметова, фонд Пінчука та Фемен.

Найбільш впізнаваний логотип серед внутрішньо переміщених осіб належить фонду Ріната Ахметова, можливо, з причини волонтерської допомоги, яку Фонд надає внутрішньо переміщеним особам.

Внутрішньо переміщені особи найкраще поінформовані про певних громадських організаціях, в той час як у кримчан найнижчий рівень обізнаності.

Опитування проводилося компанією GFK Ukraine з 2 по 23 вересня. Опитано 2260 людей по всій Україні, в тому числі 103 жителя Криму і 198 переселенців у 5 областях України.