ua en ru

Флот Аргентини виявив новий радіосигнал зі зниклої субмарини San Juan

Флот Аргентини виявив новий радіосигнал зі зниклої субмарини San Juan Фото: підводний човен San Juan (Gaceta Marinera)

Сигнал надходить, приблизно, з 70-метрової глибини

У районі пошуків зниклої субмарини San Juan військово-морські сили Аргентини виявили радіосигнал. Прес-реліз з цією інформацією аргентинський флот опублікував у Twitter.

Повідомляється, що протичовновий літак Р-8 ВМС Сполучених Штатів Америки, які також надають допомогу в пошуках, виявив сигнали схожі на ті, які видають субмарини. Сигнал надходить, приблизно, з 70-метрової глибини.

На пошуки до району виявлення сигналу вирушили кораблі аргентинських сил. Пошукова операція триває вже п'ятий день. У місті Комодоро-Рівадавія на випадок виявлення моряків підготовлена ​​лікарня.

Нагадаємо, аргентинські військові заявили, що 15 листопада втратили зв'язок з підводним човном San Juan, на борту якої перебуває 44 осіб екіпажу. Під час пошукової операції в неділю, 19 листопада, вдалося зафіксувати звукові сигнали човна, але вони були дуже слабкими і не допомогли виявити моряків. А в понеділок, 20 листопада, сонарним системи двох кораблів зафіксували шуми, що лунають як інструменти, вдаряються об корпус підводного човна.