ua en ru

Флешмоб профспілок проти завищених тарифів почався з Чернігова

Флешмоб профспілок проти завищених тарифів почався з Чернігова

У Чернігові вже влаштували "холодний душ" для чиновників

"Профспілковий наступ" почаd флешмоб в містах України, влаштувавши в Чернігові "холодний душ" для чиновників міського управління комунального господарства з вимогою відзвітувати про роботу за останні роки і відправити у відставку начальника управління Ярослава Куца. Про це повідомляє прес-служба Федерації незалежних профспілок України.

За словами співорганізатора акції Сергія Павленка, флешмоб став продовженням всеукраїнської акції під НКРЕКП.

"Сьогодні через керівника міського управління ЖКГ в Чернігові тарифи на комунальні послуги – одні з найвищих в країні. Керівник управлінні Куц приїхав із Сумщини, де на нього заведені кримінальні справи. Він, порушуючи закон, подав неправдиві дані в НКРЕКП, через що в місті були підвищені тарифи на комунальні послуги. Тому ми почали наш флешмоб саме з Чернігова. Вимагаємо від комунальників відзвітувати про роботу і відправити у відставку начальника управління, через якого в місті зросли тарифи", – заявив Павленко.

alt

Як повідомляють профспілкові активісти, в Чернігові їм не вдалося поспілкуватися з керівником управління ЖКГ, а "холодний душ" від профспілок отримав заступник начальника управління.

"Сьогодні тільки акції прямої дії можуть впливати на чиновників і на їх рішення. Акція у Чернігові – це початок нашого флешмобу, який пройде у всіх містах, де влада зловживає своїм становищем. Ми змусимо їх відповідати за свої дії. Наші акції під НКРЕКП, під Фондом держмайна і Міністерством охорони здоров'я були успішними, тому віримо, що і на місцях зможемо вплинути на чиновників", – додав Павленко.

За даними Павленка, на акцію до управління ЖКГ Чернігівської міської ради вийшло близько сотні профспілкових активістів.

Як писали ЗМІ, "Профспілковий наступ" кілька тижнів тому "змусив" НКРЕКП відмінити абонплату за газ. Раніше також повідомлялось, що завдяки профспілкової акції було зірвано голосування за медичну реформу у Верховній Раді. Флешмоб профспілок, розпочатий сьогодні в Чернігові, відбудеться і в інших містах України.