ua en ru

Fitch Ratings констатує поліпшення страбільності рейтингів у І кв. 2010 р.

Fitch Ratings відзначає, що в І кв. 2010 р. спостерігалося поліпшення стабільності рейтингів у корпоративних емітентів з ринків, що розвиваються - Європи, Близького Сходу і Африки. Про це повідомляє прес-служба агентства.
Серед рейтингованих Fitch корпоративних емітентів з ринків, що розвиваються даного регіону 70% мають "стабільний" прогноз порівняно з 56% станом на грудень 2009 р., а частка "негативних" прогнозів становить 17% щодо 26% в грудні минулого року.
Fitch очікує, що в цілому прибутковість компаній з ринків, що розвиваються до кінця 2011 р. повернеться на рівень кінця 2007 фінансового року. До галузей, у яких таке відновлення не очікується (на основі показників виручки та EBITDA), відносяться автомобільна промисловість, технологічний сектор і сектор будівельних матеріалів, а також сектор природних ресурсів. Галузі, в яких прогнозується поліпшення фінансових показників, включають харчову і тютюнову промисловість, а також охорону здоров'я. Фінансовий левередж (чистий борг/EBITDA) у більшості промислових компаній на кінець 2011 р., як очікується, буде вище, ніж на кінець 2007 р., хоча в основному і скоротиться з оціночних пікових рівнів 2009 р.
У цілому Fitch враховує в рейтингах і прогнозах по рейтингах корпоративних емітентів з ринків, що розвиваються очікування слабкої зростання в 2010 р. після нижньої точки в 2009 р. По мірі поліпшення ситуації, рівень зростання буде залежати від відновлення інвестицій у приватному секторі та споживчого попиту. У зв'язку з цим Fitch відзначає, що рівні інвестицій на ринках, що розвиваються, ймовірно, будуть відновлюватися більш швидкими темпами, ніж на розвинених ринках, відображаючи більш сильні очікування зростання.