ua en ru

Fitch прогнозує інфляцію в Україні в 2010 р. на рівні 13%.

Fitch прогнозує інфляцію в Україні в 2010 р. на рівні 13%, повідомляє прес-служба рейтингового агентства. В той же час, Fitch зазначає, що рецесія глобальної економіки, особливо високі ціни на сталь, підвищать ризики, які стоять перед Україною.

Fitch прогнозує, що сектор виданих кредитів скоротиться до приблизно 3%. На думку агентства, за оптимістичними прогнозами зростання банківського сектору залишиться помірним в 2010 р. і навряд чи перевищить істотно рівень інфляції. Прогнози з поліпшення банківського сектору можуть покращати, якщо після президентських виборів в Україні піде політична нестабільність. МВФ зазначає, що гривня залишається стабільною, зазначає Fitch.

Проте, якщо спостерігатиметься яка-небудь політична або макроекономічна нестабільність, особливо подальше знецінення гривні, швидше за все це призведе до того, що банки зосередяться не на спробах подолати кризу, а скоріше на розвитку нового бізнесу.

Нагадаємо, 2 лютого повідомлялось, що аналітична група Fitch з суверенних рейтингів прогнозує, що в 2010 р. в регіоні Європа, Близький Схід і Африка більшість країн з економікою, що розвивається, досягнуть зростання ВВП, зокрема на 3% - в Україні, на 4,5% - в Росії, на 3% - в Казахстані і 4% - в Туреччині.

Нагадаємо, ВВП України в III кварталі 2009 р. знизився відносно аналогічного періоду 2008 р. на 15,9%. За даними Держкомстату, номінальний ВВП в III кварталі знизився на 9,1% відносно аналогічного періоду 2008 р. і склав 250,614 млрд грн.