ua en ru

Fitch привласнило майбутньому випуску єврооблігацій "Укрексімбанку" очікувані рейтинги "B-"/"RR4".

Fitch Ratings привласнило очікуваний довгостроковий рейтинг «B-» і очікуваний рейтинг поворотності активів «RR4» майбутньому випуску єврооблігацій Biz Finance PLC на 500 млн дол. із ставкою 8,375% і обмеженим регресом на емітента, повідомляє прес-служба агентства. Облігації матимуть термін до погашення в п'ять років. Фінальні рейтинги будуть привласнені після отримання остаточної документації по випуску, яка повинна в основному відповідати отриманій раніше інформації.

Biz Finance PLC, компанія, що базується у Великобританії, проводитиме виплати утримувачам облігацій (основної суми боргу і відсотків) тільки в межах коштів, отриманих від "Укрексімбанку" за кредитною угодою. Вимоги за кредитною угодою вважатимуться, принаймні, рівними по черговості виконання решті пріоритетних незабезпечених вимог кредиторів "Укрексімбанку", за винятком випадків, визначених відповідним законодавством. Згідно українському законодавству вимоги вкладників - фізичних осіб мають вищу пріоритетність, ніж інші пріоритетні незабезпечені вимоги кредиторів. Станом на кінець 2009 р. депозити фізичних осіб складали близько 19% бази фондування банку згідно аудійованої консолідованої звітності по МСФО.

Єврооблігації будуть використані виключно для фінансування кредиту для ВАТ Державний експортно-імпортний банк України («Укрексімбанк»). «Укрексімбанк» має наступні рейтинги: довгостроковий рейтинг дефолту емітента («РДЕ») «B-», короткостроковий РДЕ «B», індивідуальний рейтинг «D», рейтинг підтримки «5», рівень підтримки довгострокового РДЕ «B-» і національний довгостроковий рейтинг «AA-(ukr)». Прогноз по довгостроковому РДЕ і національному довгостроковому рейтингу - «Стабільний». РДЕ, національний довгостроковий рейтинг і рейтинг підтримки «Укрексімбанку» обумовлені потенційною підтримкою з боку українських властей у разі потреби з урахуванням того, що банк знаходиться в державній власності, і його ролі в здійсненні політики держави. Рейтинги також приймають до уваги здатність українських властей надавати підтримку, яка залишається обмеженою, що відображене в суверенному довгостроковому РДЕ «B-».

Станом на кінець 2009 р. «Укрексімбанк» був третім найбільшим банком України за величиною активів. Держава в особі Кабінету міністрів України володіє 100% акцій банку.