ua en ru

Fitch присвоїло негативний прогноз нафтогазовому сектору РФ на 2016

Fitch присвоїло негативний прогноз нафтогазовому сектору РФ на 2016 Фото: Fitch Ratings

В оцінці враховані низькі ціни на нафту, зростання оподаткування і посилення впливу санкцій

Рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло негативний прогноз російському нафтогазовому сектору на 2016 рік. Про це повідомляє прес-служба агентства.

У прогнозі, за даними прес-служби, враховані очікувані низькі ціни на нафту, зростання оподаткування, завершення зростання нафтовидобутку і поступове посилення впливу західних санкцій на сектор.

В 2016 році, за прогнозом Fitch, відновлення цін на нафту не відбудеться. Крім того, очікується, що ціни на газ в Європі (ключовий по виручці ринок для "Газпрому") залишаться низькими аж до 2017 року, коли почнеться зростання цін на нафту.

У наступному році в Росії також буде підвищено податок на видобуток корисних копалин, тоді як експортне мито залишиться на колишньому рівні, що виллється в зниження EBITDA у нафтових компаній на 5% - 10% при ціні на нафту марки Вrent на рівні 55 доларів за барель. Скорочення доходів в перспективі знизить капіталовкладення, що посилить тиск в середньостроковій перспективі на обсяги видобутку російської нафти в 2016 році.

Також зростатиме вплив на нафтовидобуток РФ фінансових та секторальних санкцій, введених в 2014 році США, ЄС та деякими іншими країнами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Fitch підвищило рейтинг Харкова до рівня ССС.