ua en ru

Fitch присвоїло Avangardco Investments Public Limited довгострокові РДЕ "B", прогноз "Стабільний"

Fitch Ratings присвоїло рейтинги компанії Avangardco Investments Public Limited, Україна, довгострокові рейтинги дефолта емітента ("РДЕ") в іноземній і національній валюті на рівні "B", а також національний довгостроковий рейтинг "A+(ukr)". Прогноз за довгостроковими РДЕ і національному довгостроковому рейтингу - "Стабільний". Про це йдеться в повідомленні Fitch.
Присвоєні довгострокові компанії РДЕ відображають середні рівні бізнес-ризиків і концентрацію на одній лінії продуктів (птахівництво/виробництво яєць). Цей чинник згладжується зважаючи на можливості, пов'язані з ринковими долями, що збільшуються, на ринку яйця, виробленого промисловим шляхом, з врахуванням високої фрагментації ринку, а також можливостей, пов'язаних з експортними ринками. Крім того, рівень вертикальної інтеграції в сегменті виробництва і дистрибуції комбікорму разом з доведеною здатністю впливати на ціноутворення, забезпечує Avangardco стабільні показники маржі прибутку щодо зіставних компаній.
Довгостроковий РДЕ компанії в іноземній валюті обмежений поточним суверенним рейтингом України ("B"/прогноз "Стабільний"), але в той же час стримується зважаючи на існування значних операцій із зв'язаними сторонами, зокрема, що стосується запозичень і розміщення грошових коштів в банку, який не має рейтингу і знаходиться у власності основного акціонера Avangardco. Компанія Avangardco має намір дотримуватися низки структур/процедур в рамках стандартів корпоративного управління, включаючи призначення двох незалежних директорів в раду директорів, відповідно до правил лістингу у Великобританії, а також планує заснувати комітет з аудиту і комітет з призначень і винагород, обидва з яких включатимуть незалежних директорів. Збільшення прозорості разом з планами менеджменту понизити ризики по зв'язаному банку розглядалося б Fitch як сприятливий чинник. Таким чином, стандарти корпоративного управління у емітента можна вважати за досить слабкі, але слід зазначити заявлений намір поліпшити цю ситуацію в майбутньому.

Фінансовий ризик у Avangardco розглядається як нижче середнього рівня, виходячи з того, що загальний левередж, скоректований на оренду, буде не вищим 2,5x, а відношення EBITDAR до постійних платежів продовжить із запасом перевищувати 3,5x. Група має помірний рівень схильності валютному ризику, хоча така схильність може збільшитися залежно від майбутнього рівня валютного боргу і темпів зростання експортної виручки. Оценка Fitch також стримується очікуваним від'ємним вільним грошовим потоком в 2010 і 2011 рр. на тлі значних планів капітальних інвестицій. Даний момент згладжується за рахунок гнучкого інвестиційного плану, що забезпечує запас міцності на випадок несприятливих ринкових тенденцій.
Агрохолдинг "Авангард" (ТМ "Авангард") був заснований в 2003 р. Об'єднує 19 птахофабрик, 6 заводів по виробництву комбікормів і підприємство по виробництву сухих яєчних продуктів (використовуються в кондитерській і жировій промисловості). За даними холдингу, його частка на ринку яєць в Україні в 2009 р. склала 23% (весь ринок - 15,9 млрд штук), виручка - 319,9 млн дол., EBITDA - 152,1 млн дол.

Нагадаємо, 6 липня 2010 р. Fitch Ratings підвищило суверенні довгострокові рейтинги дефолта емітента ("РДЕ") України в іноземній і національній валюті з рівня "B-" до "B". Прогноз по довгострокових РДЕ - "Стабільний". Одночаснеоагентство підтвердило короткостроковий РДЕ України в іноземній валюті на рівні "B" і підвищило рейтинг странового стелі з рівня "B-" до "B".
7 липня ц.р. Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг України за національною шкалою з "АА-(ukr)" до "АА(ukr)", прогноз - "стабільний".