ua en ru

Fitch підвищило з рівня B+ до BB- рейтинги ВАТ "Таттелеком"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило з рівня B + до BB-рейтинги ВАТ "Таттелеком": довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті і пріоритетний незабезпечений рейтинг в іноземній валюті. Крім того, Fitch підтвердило короткостроковий РДЕ компанії в іноземній валюті на рівні B. Прогноз по довгостроковому РДЕ в іноземній валюті - "Стабільний", йдеться в повідомленні Fitch.
Підвищення рейтингів відображає знизилися ризики рефінансування та левередж у "Таттелекома". Компанія зуміла скоротити свій короткостроковий борг до 31% всього боргу на кінець ІІІ кв. 2010 р. з більш ніж 60% на кінець ІІІ кв. 2009 р., а терміни погашення решти боргу рівномірно розподілені по роках до кінця 2013 р.
Рейтинги враховують сильні операційні показники в "Таттелекома" і стійке генерування EBITDA в період економічного спаду.
Рейтинги "Таттелекома" підтримуються його сильною ринковою позицією в сегменті голосового фіксованого зв'язку (72% за кількістю ліній на кінець 2009 р.) в Республіці Татарстан (BBB-/прогноз "Стабільною") Російської Федерації (BBB / прогноз "Позитивний"). Зважаючи на великій мережі останньої милі у компанії, її частка ринку, імовірно, залишиться незаперечною в середньостроковій перспективі в відсутність регулювання про лібералізацію доступу до інфраструктури останньої милі.