ua en ru

Fitch підвищив рейтинги ПриватБанку до рівня В-

Fitch підвищив рейтинги ПриватБанку до рівня В- Фото: ПриватБанк знаходить свої позиції в рейтингах (фото з відкритих джерел)

Прогноз по рейтингах "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило ключові рейтинги ПАТ "ПриватБанк" до рівня "B-" зі стабільним прогнозом. Про це йдеться в повідомленні Fitch.

Згідно з повідомленням, до рівня "В-" підвищено рейтинг життєздатності банку, а національний довгостроковий рейтинг збільшений до "AA- (ukr)" з "BB (ukr)" зі стабільним прогнозом.

Як пояснили аналітики агентства, підвищення рейтингів українського держбанку пов'язано зі стабілізацією кредитоспроможності банку, яка, у свою чергу, стала наслідком процедур націоналізації банку, і поліпшення ліквідної позиції.

Нагадаємо, у січні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило рейтинги ПАТ КБ "ПриватБанк" з рівня "R" (під наглядом органів державного регулювання) до рівня "SD" (вибірковий дефолт).

Як пояснили тоді аналітики, такі рейтингові дії пов'язані з примусовою конвертацією в капітал банку (bail-in) трьох випусків сертифікатів участі в позиці.