ua en ru

Fitch знизило валютный кредитний рейтинг Японії на два щаблі - з AA до А+

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило кредитний рейтинг Японії. Довгостроковий рейтинг дефолту емітента за зобов'язаннями в іноземній валюті був знижений на дві сходинки до "А+" до "АА", в національній валюті на одну сходинку з "АА -" до "А+". Прогноз по рейтингах "негативний", передає "Росія 24".

Таке рішення було прийнято у зв'язку зі зростанням боргових ризиків Японії "в результаті високих і зростаючих показників держборгу".

"Зниження рейтингів і збереження негативного прогнозу відображає зростаючі ризики кредитоспроможності Японії на тлі зростаючого державного боргу. План консолідації бюджету країни не відповідає поточним економічним викликам і виглядає неметких", - зазначила глава підрозділу суверенних рейтингів агентства Fitch по Азіатсько-Тихоокеанського регіону Ендрю Кохун.

За оцінками агентства, держборг Японії до кінця 2012 р. досягне 239% ВВП - максимального рівня серед усіх оцінюваних агентством країн. Фактично з початку світової фінансової кризи держборг Японії зростання більш швидкими темпами, ніж борги країн ОЕС.