ua en ru

Fitch знизило суверенний кредитний рейтинг Кіпру з ВВ-до B

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Кіпру в іноземній і місцевій валюті c ВВ-до B з "негативним" прогнозом у зв'язку зі слабкістю банківського сектора, говориться в офіційному повідомленні Fitch. Говорячи про "істотно недостатній рівень кредитоспроможності", агентство посилається на ймовірність того, що уряду Кіпру буде потрібно більше фінансової підтримки для вливання в уражену кризою банківську систему.

"Невизначеність щодо потреб у капіталі для банків продовжує зберігатися. Загальна вартість рекапіталізації банківського сектора може скласти до 10 млрд євро, хоча Fitch передбачає, що цей показник може включати в себе деяку ступінь запасу", - йдеться в повідомленні. Відзначимо, що при цьому розмір ВВП острівної держави, за даними МВФ за 2011 р., становить 18,7 млрд євро.

Нагадаємо, листопаді 2012 р. Fitch встановив суверенний кредитний рейтинг Кіпру на рівні BB-з "негативним" прогнозом, зазначивши, що оцінка фінансового становища країни залежить від допомоги міжнародних кредиторів - Євросоюзу, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду. Відсутність прогресу на переговорах з кредиторами робить на рейтинг негативний вплив.

Читайте також: Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг Кіпру на три щаблі - з B3 до Caa3 - з "негативним" прогнозом