ua en ru

Fitch знизило рейтинги найбільших французьких банків

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги найбільших французьких банків. 

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги найбільших французьких банків. Про це йдеться в офіційному прес-релізі Fitch.

Пониження торкнулося банки Credit Agricole, Societe Generale, Groupe BPCE, Dexia і Dexia Credit Local. Їх рейтинги були знижені на один щабель - з "А +" до "А".

Також на один щабель були знижені короткострокові рейтинги цих банків - з "F1 +" до "F1". З "АА-" до "А +" був знижений довгостроковий рейтинг La Banque Postale (короткостроковий рейтинг підтверджений на рівні "F1").

Рейтинги стійкості всіх банків залишаються на колишньому рівні. Прогноз за всіма рейтингами стабільний.

Читайте також: Fitch позбавило Францію найвищого рейтингу

Зниження рейтингів провідних банків пов'язане із зменшенням довгострокового кредитного рейтингу Франції на один щабель - з "AAA" до "AA +". На думку Fitch, зараз уряд Франції має менше можливостей підтримувати банківську систему країни, ніж раніше, що і викликало зниження рейтингів. Експерти агентства відзначають, що фінансові проблеми даних банків (у разі, якщо вони виникнуть) можуть призвести до погіршення "вкрай нестійкого становища в європейській банківській сфері".

Серед ключових факторів, що обумовили зниження рейтингу Франції, агентство назвало нові прогнози щодо держборгу, згідно з якими в 2014 році буде досягнутий піковий показник в 96% ВВП, у той час як ще в минулому грудні він очікувався на рівні 94%.

Нагадаємо, ВВП Франції в I кварталі 2013 р. в квартальному вираженні знизився на 0,2%. Згідно з прогнозом МВФ ВВП Франції в поточному році скоротиться на 0,2%. У наступному році очікується зростання на 0,8%.

Читайте також: МВФ погіршив прогноз зростання ВВП Франції на 2013 і 2014 рр

Влада Франції прогнозують зростання французької економіки в цьому році на 0,1%, Єврокомісія - скорочення на 0,1%.

Раніше Міжнародний валютний фонд (МВФ) переглянув прогноз для французької економіки на 2013 і 2014 рр.. в негативну сторону. Згідно з оновленим прогнозом ВВП Франції у поточному році скоротиться на 0,2%. До цього експерти МВФ чекали, що ВВП в 2013 р. зменшиться на 0,1%. Оцінка зростання на наступний рік знижена з 0,9% до 0,8%.