ua en ru

Fitch помістило рейтинги Troika Dialog в список на перегляд з можливістю підвищення

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings помістило рейтинги Troika Dialog Group Limited в список на перегляд з можливістю підвищення. Troika Dialog Group Limited, зареєстрована на Кайманових островах, - холдингова компанія російської інвестиційної банківської групи "Трійка Діалог". Одночасно агентство помістило рейтинги Troika Dialog Bank (раніше ЗАТ "Стандарт банк") в список на перегляд з можливістю підвищення, говориться в прес-релізі Fitch, передає РБК.
У повідомленні рейтингового агентства наголошується, що дані рейтингові дії пов'язані з досягнутими домовленостями щодо покупку "Трійки Діалог" "Ощадбанком Росії" (з рейтингом на рівні ВВВ, прогноз - "стабільний"). У результаті даної транзакції "Трійка Діалог" перетвориться на 100-процентну дочку "Ощадбанку", на тлі чого Fitch очікує поліпшення кредитного профілю компанії до рівня, сумісного з інвестиційною категорією при потенційній підтримці з боку "Ощадбанку".
Крім того, Fitch відзначає, що дана угода носить в стратегічному плані позитивний характер для "Трійки Діалог", яка з часом зможе збільшити рівень фінансової гнучкості і підсилити свої позиції. Одночасно Fitch вказує і на стратегічну важливість інвестиційного бізнесу для "Ощадбанку".
Fitch вважає, що операційні показники "Трійки Діалог" покращаться в середньостроковій перспективі на тлі поліпшення прогнозу для галузі в цілому і на тлі потенційного синергетичного ефекту від угоди з "Ощадбанком".
Нагадаємо, 11 березня південноафриканська банківська група Standard Bank Group, що контролює 36,4% інвестиційної компанії "Трійка Діалог", офіційно оголосила про досягнуті домовленості щодо покупки останньої "Ощадбанком Росії". Партнерство TDM Limited на чолі з Рубеном Варданяном, що володіє 63,6% акцій "Трійки", і Standard Bank Group погодили умови угоди, в результаті якої Ощадбанк придбає "Трійку Діалог". Сума операції з купівлі "Ощадбанком" 100% "Трійки Діалог" складе 1 млрд дол грошовими коштами плюс додатковий платіж наприкінці 2013р. Standard Bank Group продає свою частку в капіталі "Трійки" за 372 млн дол грошовими коштами. Також, за умовами угоди, Standard Bank отримає від Ощадбанку виплату, рівну 8% від величини, на яку підвищиться вартість "Трійки Діалог" на кінець 2013р., Яким би не було це збільшення. З повідомлення південноафриканського банку не ясно, чи отримає аналогічну виплату TDM Limited. Операція з продажу "Трійки" "Ощадбанку" підлягає обов'язковому схваленню регулюючих органів, її завершення очікується в IV кварталі 2011 р., наголошувалося в повідомленні Standard Bank.
"Трійка Діалог" - російська інвестиційна компанія зі штаб-квартирою в Москві. Має також п'ять офісів за кордоном - в Нью-Йорку, Лондоні, Києві, в Алма-Аті й на Кіпрі. Акціонери "Трійки Діалог" розглядали три варіанти продажу компанії. Крім "Ощадбанку", серед них фігурував той же Standard Bank, а також акціонери з числа співробітників. Але уряд Росії категорично виступило проти продажу контрольного пакету в одній з найбільших російських інвесткомпаній іноземному партнеру.