ua en ru

Fitch помістило рейтинги шахти "Распадской" (РФ) в список на перегляд з "негативним" прогнозом.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings сьогодні помістило наступні рейтинги ОАО "Распадская" під спостереження до списку Rating Watch "негативний": довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті B+, національний довгостроковий рейтинг A(rus) і пріоритетний незабезпечений рейтинг B+. Короткостроковий РДЕ підтверджений на рівні B. Рейтинг поворотності активів по пріоритетному незабезпеченому боргу знаходиться на рівні RR4. Про це йдеться в повідомленні агентства.

Проведену рейтингову дію відображає невизначеність щодо можливої дії двох вибухів на шахті "Распадская" 8 і 9 травня 2010 р. на кредитоспроможність компанії, наголошується в повідомленні. На шахті, що забезпечує 65% від загального обсягу продажів компанії, в результаті вибухів були істотно пошкоджені шахтні стовбури і наземні споруди.

Fitch відзначає можливість негативної дії на кредитоспроможність "Распадской", якщо шахта залишиться закритою на тривалий період або якщо компанія істотно збільшить запозичення для фінансування діяльності після вибухів. Менеджмент "Распадской" поки не робив яких-небудь офіційних заяв відносно часу і засобів, які буде потрібно на відновлення шахти.

Рейтинги будуть виключені із списку Rating Watch "негативний" після того, як Fitch отримає оцінку масштабів пошкоджень і засобів, необхідних для відновлення роботи шахти.