ua en ru

Fitch підтвердило рейтинги агрохолдингу "Авангард" на рівні B, прогноз "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента Avangardco Investments Public Limited в іноземній і національній валюті на рівні B. Про це повідомляє прес-служба Fitch.

Одночасно агентство підтвердило національний довгостроковий рейтинг компанії на рівні A+(ukr). Прогноз по довгострокових рейтингах - "стабільний". Пріоритетний незабезпечений рейтинг в іноземній валюті підтверджений на рівні B/RR4.

Всі рейтинги компанії виключені із списку Rating Watch "негативний", куди вони були поміщені 14 вересня 2011 р. після заяви про передачу частки Олега Бахматюка у розмірі 77,5% в Avangardco компанії Ukrlandfarming PLC, яка не має рейтингу і знаходиться під 100% контролем Бахматюка.

"Підтвердження рейтингів відображає очікувані Fitch обмежені зв'язку між Ukrlandfarming і Avangardco в короткостроковій перспективі і ефективний, на думку агентства, юридичний механізм відділення та захисту коштів (ring-фехтування), в результаті чого Fitch розглядає кредитоспроможність Avangardco на самостійної основі, окремо від материнської структури, у відповідності зі своєю методологією про взаємозв'язок рейтингів материнської і дочірньої структур. Наскільки відомо, ні на рівні материнської компанії, ні на рівні Avangardco немає положень про крос-дефолт, і управління грошовими коштами у групі здійснюється окремо", - говориться в повідомленні.

За інформацією Fitch, з урахуванням проведених у минулому придбань Ukrlandfarming має більш високий левередж в порівнянні з Avangardco. Однак обмеження щодо надання активів у вигляді забезпечення, які містяться в документації по єврооблігаціях Avangardco, в даний час не дозволяють компанії здійснити передачу будь-яких істотних коштів у Ukrlandfarming, головним чином це обмеження щодо максимального залучення боргу в 3x. У разі перевищення цього обмеження по левереджу Fitch розглядав би його як невідповідний рейтингом B.

"Рейтинг B відображає сильні фінансові показники Avangardco в 2011 р. Fitch враховує обмежений потенціал подальшого зростання на внутрішньому ринку з урахуванням великої ринкової частки в сегменті яєць, вироблених промисловим способом, і високого рівня споживання яєць на душу населення, а значить більш істотною залежності від експортних ринків для реалізації планів зростання і використання нових великих потужностей з виробництва яєць, які будуть введені в експлуатацію пізніше в 2012 р. і в 2013 р. Fitch і керівництво компанії сходяться в думці щодо потенціалу експорту в інші країни СНД, Близького Сходу, Північної Африки та Азії, однак ринок Європи залишається закритим, поки Україна не укладе торговельну угоду з ЄС", - підкреслюють аналітики агентства.

Нагадаємо, раніше Fitch підтвердило рейтинг ДТЕК на рівні B, прогноз "стабільний".