ua en ru

Fitch підтвердило рейтинги 5 українських банків в іноземній власності на рівні "ССС"

Fitch підтвердило рейтинги 5 українських банків в іноземній власності на рівні "ССС" Фото: Fitch підтвердив рейтинг 5 українських банків
Автор: РБК-Украина

З Укрсоцбанк і Правекс-Банку знятий прогноз "Негативний"

Рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті наступних українських банків: ПАТ Альфа-Банк ("Альфа-Банк Україна"), Укрсоцбанку, ПроКредит Банку (Україна), ПАТ КБ Правекс-Банк ПАТ Креді Агріколь Банк ("КАБ") на рівні "CCC". Про це йдеться в повідомленні агентства.

Одночасно агентство виключило рейтинги Укрсоцбанку і Правекс-Банку зі списку прогноз "Негативний".

Також Fitch підтвердило рейтинги стійкості банків на наступних рівнях: Креді Агріколь "b-", Альфа-Банку Україна і ПроКредит Банку (Україна) – "ccc", Укрсоцбанк і Правекс-Банку "cc".


Підтвердження довгострокових РДЕ цих п'яти банків у національній валюті, а також рейтингів пріоритетного незабезпеченого боргу Альфа-Банку Україна і Укрсоцбанку в національній валюті на рівні "B-", тобто на один рівень вище суверенного рейтингу "CCC", відображає ступінь очікуваної підтримки цих банків з боку їх акціонерів, - пояснює Fitch.

У свою чергу, перегляд прогнозу з "Негативного" на "Стабільний" за довгостроковим РДЕ в національній валюті (за винятком Правекс-Банкаа) приймає на думку Fitch про деякому зменшенні ризиків і, зокрема, більш низькому ризику екстремальних сценаріїв, коли здатність банків обслуговувати свої зобов'язання у національній валюті може бути обмежена регулятивними діями

Нагадаємо, Moody's підвищило рейтинг Nokia до "Ba1" зі стабільним прогнозом.