ua en ru

Fitch підтвердило рейтинг "Лемтрансу" Ахметова на рівні ССС

Fitch підтвердило рейтинг "Лемтрансу" Ахметова на рівні ССС Фото: Fitch Ratings

Якщо у головних клієнтів компанії "ДТЕК" і "Метінвесту", будуть складності з активами в зоні конфлікту, це вплине на стабільність самого "Лемтрансу"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валютах транспортно-експедиторської компанії "Лемтранс" на рівні ССС. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Згідно з рейтинговою шкалою агентства, рівень ССС говорить про те, що дефолт є реальною можливістю, а здатність виконувати фінансові зобов'язання цілком залежить від стійкої та сприятливої ділової або економічної кон'юнктури.

Рейтинг відображає позицію найбільшої в Україні приватної залізничної компанії, яка займає близько 20% ринкової частки в міжнародних перевезеннях у відкритих вагонах. Зокрема, у нинішньому рівні рейтингу компанії, повідомляє агентство, відображено те, що основні клієнти "Лемтрансу" - "ДТЕК" і "Метінвест" - володіють значною часткою активів на території зони конфлікту в Україні. Це може справити негативний вплив на операційну і фінансову стабільність компанії, зазначає прес-служба Fitch.

Основними напрямками діяльності "Лемтрансу" є обслуговування внутрішніх та експортно-імпортних вантажних перевезень, а також ремонт рухомого складу.

100% статутного капіталу компанії належить групі СКМ Ріната Ахметова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Fitch підвищило рейтинг Харкова до рівня ССС.