ua en ru

Fitch підтвердив рейтинги Kernel Holding S.A. на рівні CCC

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги Kernel Holding S.A. на рівні CCC.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило рейтинги Kernel Holding S.A. на рівні CCC. Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Рейтинги Kernel стримуються країновою стелею України "CCC", що відображає збереження значної невизначеності навколо політичної та економічної ситуації в країні, яка в кінцевому підсумку може негативно позначитися на здатності українських компаній виконувати свої боргові зобов'язання. Оскільки компанія не веде бізнесу в Криму, а також у Донецькій і Луганській областях, вона не несе ризиків, пов'язаних з військовим конфліктом в східній частині країни і з напруженістю в українсько-російських відносинах", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Fitch очікує, що грошові кошти від операційної діяльності (FFO) у Kernel зменшаться приблизно до 85 млн. дол. у 2014 фінансовому році (у 2013 фінансовому році: 116 млн. дол.) зважаючи на збитковість сільськогосподарського сегмента і більш низьких цін на соняшникову олію. Відзначається, що в результаті скоригований левередж за FFO досягне 5,3x у 2014 фінансовому році (у 2013 фінансовому році: 4,1x).

"Ми вважаємо, що поліпшення результатів діяльності в сільськогосподарському сегменті в 2015 фінансовому році є вирішальним фактором для зниження левереджа компанії в середньостроковій перспективі. Беручи до уваги зусилля менеджменту компанії, спрямовані на покращення прибутковості, і скорочення планованих капвкладень, ми очікуємо, що скоригований левередж за FFO зменшиться до 4,2x-4,0x в 2017-2018 фінансових роках. Таку думку враховує наші очікування щодо зниження цін на сільськогосподарську продукцію у 2015 фінансовому році та їх стабілізації у наступні роки", - йдеться в повідомленні.

При цьому Fitch вважає, що після зростання левереджа в 2014 фінансовому році Kernel буде дотримуватися менш агресивної стратегії зростання і, як наслідок, компанія буде демонструвати органічне зростання в середньостроковій перспективі, і капіталовкладення не будуть перевищувати 2,5%-3,0% від виручки. У Fitch вважають, що це повинно дозволити компанії генерувати позитивний вільний грошовий потік, незважаючи на очікувані виплати дивідендів, та забезпечити поступове поліпшення кредитоспроможності.

Нагадаємо, раніше Fitch знизив рейтинг Kernel та ін. з рівня "AA+(ukr)" до "A(ukr)", Metinvest BV - з рівня "AA+(ukr)" до "BBB(ukr)", ВАТ Миронівський хлібопродукт - з "AA+(ukr)" до "AA-(ukr)".