ua en ru

Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Telenor з "негативного" на "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings переглянуло прогноз по рейтингах норвезької телекомунікаційної компанії Telenor з "негативного" на "стабільний". Одночасно Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолта емітента (РДЕ) Telenor і рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу компанії на рівні BBB+ (для обох рейтингів) і короткостроковий РДЕ - на рівні F2. Про це йдеться в матеріалах Fitch.

Поліпшення прогнозу по рейтингах Telenor відображає стурбованість Fitch, що знизилася, з приводу дорогого і поки телекомунікаційного проекту, що не приносить прибуток, в Індії "з нуля". Хоча ризики, пов'язані з цим проектом, залишаються, Fitch вважає, що Telenor збереже здатність генерувати позитивний вільний грошовий потік без врахування дивідендних виплат і зможе підтримувати низький рівень фінансового важеля (леверіджа) навіть за умови викупу власних акцій, запланованого цього року.

Крім того, Fitch зазначає як позитивний чинник правові ризики, що зменшилися, для Telenor услід за вирішенням корпоративного конфлікту з "Альфа-групп". Рейтингове агентство позитивно оцінює об'єднання російських і українських активів Telenor і "Альфа-групп" під керівництвом холдингової компанії VimpelCom Ltd., оскільки ця операція може призвести до вищих дивідендних виплат на користь Telenor.