ua en ru

Fitch відкликало рейтинги Одеси

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинги міста Одеса, Україна, і виключило їх зі списку Rating Watch "негативний", куди рейтинги були поміщені 15 грудня 2010 р. Одночасно з цим рейтингам був привласнений "стабільний" прогноз, і рейтинги були відкликані.

Як говориться в повідомленні агентства, довгострокові рейтинги в іноземній і національній валюті були підвищені з рівня CC до B-, а національний довгостроковий рейтинг підвищений з рівня B-(ukr) до BBB (ukr). Короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підвищено з рівня C до B.

Рейтинги були відкликані, тому що Fitch не зможе проводити оцінку кредитоспроможності міста Одеси надалі у зв'язку з недостатністю інформації. Відповідно, Fitch більше не рейтингує даного емітента і не проводить по ньому аналіз.

Підвищення рейтингів послідувало за своєчасним і повним погашенням містом банківського кредиту в розмірі 10 млн швейцарських франків від BNP Paribas 29 грудня 2010 р., який раніше Одеса мала намір пролонгувати на вісім місяців без змін початкових умов угоди.