ua en ru

Fitch змінило прогноз по рейтингах Євразійського банку розвитку з "негативного" на "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз щодо довгострокових і короткострокових рейтингів дефолту емітента Євразійського банку розвитку (ЄАБР) з "негативного" на "стабільний". У даний момент довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) банку знаходиться на рівні BBB, короткостроковий РДЕ підвищений з F2 до F3, говориться в матеріалах рейтингового агентства, передає РБК.
Перегляд прогнозу по рейтингах банку відображає позицію аналітиків Fitch, згідно з якою, не дивлячись на порівняно коротку історію свого існування, ЄАБР демонструє здатність розвитку своєї діяльності, зберігаючи при цьому відмінну якість активів, сильну капіталізацію і високий рівень ліквідності. Зміна прогнозу по рейтингах ЄАБР також пов'язане з останнім переглядом Fitch прогнозів по суверенних рейтингах Російської Федерації та Республіки Казахстан, які володіють 66% і 33% капіталу ЄАБР відповідно, і рівень підтримки, яку головні акціонери надають банку.
Євразійський банк розвитку є міжнародною фінансовою організацією, заснованою Росією і Казахстаном в січні 2006 р. з метою сприяння розвитку ринкової економіки держав-учасників, їх стійкому економічному зростанню і розширенню взаємних торговельно-економічних зв'язків. У 2009 р. до угоди приєдналися Білорусія, Вірменія і Таджикистан. Статутний капітал банку складає більше 1,5 млрд дол і сформований за рахунок внесків держав-учасників у наступному розмірі: Росія - 1 млрд дол., Казахстан - 500 млн дол., Вірменія - 100 тис. дол., Таджикистан - 500 тис. дол.