ua en ru

Київська податкова вилучила незаконну техніку Аpple на 4 млн гривень

Київська податкова вилучила незаконну техніку Аpple на 4 млн гривень Фото: вилучена продукція Аpple

Всього було вилучено 222 одиниці продукції Аpple

Співробітники податкової міліції Державної фіскальної служби Києва викрили розгалужену схему незаконного ввезення на територію України продукції Apple. Про це повідомляє прес-служба ГФС.

"В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 КК України встановлено, що на адресу невстановлених фізичних осіб в Україні міжнародними поштовими відправленнями з США пересилалася техніка Apple. Митні платежі не сплачувалися, що призводило до фактичного ненадходження до бюджету обов'язкових платежів", - йдеться в повідомленні.

В подальшому продукцію реалізовували через Інтернет і неспеціалізовані магазини роздрібної торгівлі без відповідних документів (фіскальних чеків, сертифікатів тощо).

За результатами проведених обшуків вилучено 222 одиниці продукції компанії Apple, серед якої телефони iPhone і ноутбуки, ринкова вартість яких становить близько 4 млн 372 тис. гривень готівки, отриманої від реалізації незаконно ввезеної техніки.

Київська податкова вилучила незаконну техніку Аpple на 4 млн гривеньКиївська податкова вилучила незаконну техніку Аpple на 4 млн гривеньКиївська податкова вилучила незаконну техніку Аpple на 4 млн гривень

Фото: вилучена продукція Аpple

Нагадаємо, на кордоні України з Угорщиною співробітники Державної фіскальної служби затримали пасажирів і водія Toyota Camry, які намагалися незаконно ввезти десять iPhone 7.