ua en ru

Фірташ заявив, що за підпалом "Інтера" стоїть "Народний фронт"

Фірташ заявив, що за підпалом "Інтера" стоїть "Народний фронт" Фото: Дмитро Фірташ

Він спростував наявність на каналі проросійських новин

За підпалом студії компанії "Національні інформаційні системи", яка займається виробництвом новин телеканалу "Інтер", варто партія "Народний фронт". Про це заявив бізнесмен, співвласник телеканалу "Інтер" Дмитро Фірташ в інтерв'ю РБК-Україна.

Олігарх також спростував проведення телеканалом проросійської інформаційної політики.

"Якщо говорити про редакційну політику, то немає на каналі ніяких проросійських новин українські новини. Просто є люди, які не хочуть чути те, про що розповідають новини на "Інтері". Вони не хочуть відповідати за ті вчинки, які вчиняють, за ту політику, яку вони ведуть, - заявив Дмитро Фірташ. - А вони, по суті, ведуть політику, яка веде їх і країну до краху. Тому те, що сталося, я розцінюю як залякування. За цим залякуванням стоїть конкретна політична партія. Відомі всі прізвища, хто за цим стояв, починаючи від Авакова (Арсен Аваков, голова МВС, - ред.) і закінчуючи всіма іншими з "Народного фронту".

Бізнесмен також заявив про неспроможність версії про самопідпалі на "Інтері".

"Версія про самопідпалі - це абсолютна неправда. Таке припущення може виникнути у людини з якимось хворою уявою: взяти і підпалити студію новин. Там були люди, більше двадцяти чоловік! І вони могли згоріти", - обурився він.

Нагадаємо, підпал "Інтера" відбувся у неділю, 4 вересня, після того як невідомі кинули у вікно студії димову шашку.