ua en ru

Фірташ просить Порошенка відправити Кабмін у відставку

Фірташ просить Порошенка відправити Кабмін у відставку Фото: Дмитро Фірташ

Федерація роботодавців України (ФРУ) просить Президента Петра Порошенка та голів парламентських фракцій відправити у відставку Кабінет міністрів. Дане рішення було прийнято в ході засідання ФРУ.

"Необхідно звернутися до Президента, парламенту, парламентських фракцій з тим, що необхідно міняти уряд", - заявив в ході засідання голова ФРУ Дмитро Фірташ.

Він зазначив, що в уряду відсутній діалог з бізнесом, профспілками, ФРУ, що призводить до негативних наслідків.

"Так, в країні склалася непроста економічна ситуація, що Україна знаходиться на межі дефолту", - сказав Фірташ.

Федерація роботодавців України вимагає термінової зміни та економічної політики держави

Також у прийнятому за підсумками засідання зверненні наголошується, що ФРУ вимагає накласти мораторій на приватизацію в умовах дефолту, оскільки багато з 300 підприємств, що готуються до приватизації, з боргами будуть продані за ціною, набагато нижчою від їх реальної вартості.

"Я за продаж підприємств, тому що держава - поганий керівник, але приватизацію потрібно проводити не в умовах кризи і дефолту", - сказав Фірташ.

ФРУ також вимагає кардинально переглянути економічну політику країни, а політику нарощування боргів вимагає замінити політикою залучення інвестицій в економіку.

Також у зверненні зазначається, що бізнес-спільнота має проводити експертизу всіх нормативно-правових актів, що регулюють господарську діяльність.

ФРУ наголошує, що сукупний зовнішній борг України становить 110,5% ВВП, державний борг України досяг 1,4 трлн грн.

За даними ФРУ, за час роботи нинішнього уряду відтік іноземного капіталу склав 16 млрд доларів, падіння експортної виручки - 14 млрд дол.

Як повідомлялося раніше, Федерація роботодавців України раніше заявляла про безпідставність звинувачень прем'єр-міністра Арсенія Яценюка на її адресу, а також про необхідність його відставки через некомпетентність.