ua en ru

Фірташ закликав російських бізнесменів не допустити збройного конфлікту між Росією і Україною

Голова ради Федерації роботодавців України за дорученням ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ закликав російських бізнесменів не допустити переходу конфлікту між Росією і Україною в гарячу стадію.

Голова ради Федерації роботодавців України за дорученням ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ закликав російських бізнесменів не допустити переходу конфлікту між Росією і Україною в гарячу стадію. Про це йдеться у відкритому листі Фірташа від імені ділових кіл України голові Російського союзу промисловців і підприємців Олександра Шохіна.

"Звертаємося до усьому діловому співтовариству Росії. В цю хвилину наші країни і народи стоять на порозі війни. Залишимо політикам розбиратися в причинах події. Але ситуація загострилася настільки, що зараз ніхто не має права стояти осторонь. Тому своє вагоме слово повинні сказати і представники бізнесу. Поки не сталося непоправне", - йдеться в листі.

"Від імені ділових кіл нашої країни, що представляють усі її регіони... звертаємося до вас як до авторитетних та відповідальних представників ділового співтовариства Росії із закликом вжити весь свій вплив для недопущення переходу конфлікту в гарячу стадію", - наголошується в посланні українських бізнесменів.

"Ми, бізнесмени, як ніхто інший знаємо, що будь-які питання можна вирішити за столом переговорів. Впевнений, ви розумієте, що в такому протистоянні немає і не може бути переможців, програють усі. І справа навіть не в тому, що військовий конфлікт неодмінно призведе до катастрофічних наслідків для економік і України, і Росії. І вб'є клин між нашими народами, назавжди затьмаривши їх відносини. Найцінніше - людські життя. Які ми можемо, а тому зобов'язані врятувати", - йдеться у відкритому листі російським бізнесменам.