ua en ru

Фірташ не отримував документів від суду Нью-Йорка щодо позову проти нього, поданого Тимошенко

Власник групи компаній Group DF Дмитро Фірташ не отримував офіційного повідомлення та судових документів від суду Нью-Йорка щодо позову проти нього, поданого лідером ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба бізнесмена.
"Фірташ не отримував жодного офіційного повідомлення щодо існування даного позову, і ніяких судових документів йому вручено не було... Відповідно, на даний момент, у Фірташа немає жодних підстав коментувати сам факт існування позову, або ж ордер, про який згадувалося в ЗМІ", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, 27 квітня ц.р. Юлія Тимошенко звернулася до суду Нью-Йорка в окрузі Манхеттен з позовом проти бізнесмена Дмитра Фірташа і компанії RosUkrEnergo (RUE), власниками якої є російська компанія "Газпром" і Фірташ.
Тимошенко звинуватила відповідачів, а це близько 100 маловідомих осіб і компаній, в обмані українських громадян методом судових маніпуляцій, що, за її словами, "підриває верховенство закону в Україні".
Даний позов слідує зі справи, що вирішувалася у Стокгольмському суді в минулому році. Тоді суд зобов'язав НАК "Нафтогаз України" передати RUE 11 млрд куб. м газу, щоб компенсувати паливо, яке було "експропрійовано", а також передати 1,1 млрд куб. м газу в якості штрафних санкцій.
27 червня в ЗМІ з'явилася інформація, що у Нью-Йоркський суд викликають Юлію Тимошенко і Дмитра Фірташа.