ua en ru

Firtash Foundation познайомить британців з сучасною українською культурою

9 липня в лондонській Галереї Саатчі, одній з провідних британських галерей сучасного мистецтва, відкриється виставка українських художників "У нашім раї". За словами організаторів, виставка відображає проблеми України останніх трьох десятиліть, виявляючи соціальні потрясіння, з якими стикаються її громадяни сьогодні.

Все це відображено у нових роботах фотографів і художників Олександра Бабака, Анатолія Степаненка, Віктора Марущенка, Тіберія Сільваші та Анни Войтенко. Проект буде приурочений до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Виставка відбудеться в рамках програми партнерства між благодійним фондом Firtash Foundation і Галереєю Саатчі, метою якої є сприяння розвитку української культури у всьому світі.

"На виставці будуть представлені різні напрямки і методи, розроблені художниками з Києва та інших куточків країни, порушені реальні життєві проблеми, які, як я сподіваюся, будуть прийняті британською громадськістю", - зазначила директор Firtash Foundation Лада Фірташ.

Виставка "У нашім раї" стане першою із запланованих для проведення в галереї, які призначені для знайомства широкої міжнародної аудиторії в Лондоні з культурною спадщиною України.

За словами директора Firtash Foundation, Галерея Саатчі продемонструвала значний ентузіазм у підтримці проекту, присвяченого унікальній культурі та спадщині України.

"Галерея Саатчі та її підтримка сучасних художників відома всьому світу. Ми раді продовжувати нашу співпрацю над цим і багатьма іншими цікавими проектами", - сказала Лада Фірташ.

Як зазначив генеральний директор Галереї Саатчі Найджел Херст, багато британців знають про соціальні та політичні зміни, які відбуваються в Україні у даний час, але мало хто знає про культурну історію нашої країни.

"Галерея Саатчі пишається наданою можливістю для експозиції робіт сучасних художників і для нас велика честь розпочати партнерство з Firtash Foundation, представляючи повну драматизму виставку "У нашім раї", - підкреслив він.