ua en ru

Фінський Sanitec проведе IPO на Стокгольмській біржі

Фінський виробник сантехніки Sanitec оголосив про намір вийти на IPO на Стокгольмській фондовій біржі(NASDAQ OMX Stockholm). Sanitec стане найбільшою за останні сім останніх років за обсягами продажів компанією, що виходить на IPO в Стокгольмі. Про це йдеться в повідомленні компанії.

"За останні чотири роки ми невпинно працювали над поліпшенням нашої діяльності та утримання лідируючих позицій на наших ключових ринках в Європі. Ми дуже пишаємося нашою діяльністю та поліпшенням фінансових показників", - заявив генеральний директор Sanitec Пітер Нільссон.

Продажу Sanitec за підсумками 2012 р. склали 753 млн дол., а показник EBITDA (прибуток до сплати податків та відрахувань на амортизацію) склав 103 млн євро.

Sanitec займається виробництвом таких відомих брендів сантехніки і меблів для ванних кімнат, як Ifo (Швеція і Данія), Ido (Фінляндія і Швеція), Keramag (Німеччина), Sphinx (Нідерланди), Twyford (Великобританія), Allia (Франція), Pozzi-Ginori (Італія), Kolo (Польща) і Colombo (Україна). Компанія виробляє обладнання для ванних кімнат (туалети, умивальники/раковини, біде, пісуари і т.д.), так і додаткових продукти, в числі яких меблі, змішувачі, душові піддони та інше.
У числі ключових ринків компанії - Бельгія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Росія, Швеція, Україна та Великобританія.