ua en ru

У Фінляндію для навчань прибули винищувачі НАТО

У Фінляндію для навчань прибули винищувачі НАТО Фото: американські винищувачі

8 американських винищувачів зі штату Орегон прибули на авіабазу Ріссала

Винищувачі ВПС США прибули до Фінляндії, де 9 травня проведуть тренувальні польоти з винищувачами цієї країни, яка не є членом НАТО. Про це повідомляє телерадіокорпорація YLE.

Зазначено, що американські льотчики візьмуть участь у фінляндсько-шведських навчаннях "Border Cross Training", які триватимуть до 20 травня.

Повідомляється, що 8 американських винищувачів зі штату Орегон минулої п'ятниці прибули на авіабазу Ріссала. Раніше літаки ВПС США в рамках навчань брали участь у польотах у повітряному просторі Фінляндії.

Очікується, що під час нинішніх навчань американські винищувачі вперше здійснюватимуть вильоти з фінляндського аеродрому.


Раніше голова парламентської комісії з державної оборони Фінляндії Ілкка Канерва заявив, що навчання проводяться на підставі угоди з НАТО про партнерство. Рішення про їхнє проведення ухвалено урядовою комісією з питань зовнішньої політики і політики безпеки під керівництвом президента Фінляндії Саулі Нііністе.

За словами голови комісії, проведення навчань свідчить про зацікавленість американців у діяльності на європейському напрямку.

"Це викликано активністю Росії, яка посилилася", - заявив Канерва.

Нагадаємо, кораблі Постійної групи військово-морських сил НАТО прибудуть у столицю Естонії місто Таллін 12 травня.