ua en ru

Фінляндія заборонила захід у свій порт судна РФ

Фінляндія заборонила захід у свій порт судна РФ Фото: Савонлінна пасажирський порт (flickr.com/kidfinland)

Візит курсантів буде суперечити зоні демілітаризації Аландських островів

Генштаб сил оборони Фінляндії не дав дозвіл на заходження навчального корабля РФ "Крузенштерн" в порт головного міста Аландських островів Марієхамн. Про це повідомляє Helsinki Sanomat.

Як уточнюється, Росія направила запит щодо дозволу на відвідування цієї території 18-20 вересня, проте фінські влади його відхилили.

Крім цього, в Генштабі Фінляндії не уточнили причини відмови. За словами експерта національної оборони Томаса Райса, візит курсантів буде суперечити зоні демілітаризації Аландських островів.

Тим не менш, повідомляє видання, російське судно з 70 особами екіпажу і 164 кадетами на борту влітку вже відвідало два інших фінських міста - Котка і Турку.

Як повідомлялося раніше, військово-повітряні сили Фінляндії зафіксували в регіоні Фінської затоки і Балтійського моря збільшення активності російських військових літаків.

У той же час фінські ВПС не повідомляють точну кількість російських літаків, помічених у безпосередній близькості від фінського кордону, але заявляють, що їх було "багато".

Нагадаємо, у літаку РФ, який порушив простір Естонії, летів у Фінляндії міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.