ua en ru

У Фінляндії стався витік 50 тис. л токсичних хімікатів із російської цистерни

У Фінляндії стався витік 50 тис. л токсичних хімікатів із російської цистерни Фото: російські цистерни з хімікатами в Фінляндії (hs.fi)

Небезпечні хімікати поширюються лісом і стікають у водойми

У Фінляндії понад 35 тис. літрів токсичних хімічних речовин вилилося в навколишнє середовище через сходження з рейок цистерни. Про це повідомляє Helsingin Sanomat.

За даними Транспортного агентства країни, вагон із хімікатами належить російській компанії.

"Аварія сталася в районі міста Мянтюхарью. Хімікати поширюються лісом і стікають у водойми. Роботи по ліквідації наслідків розливу можуть тривати до пізньої ночі", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що внаслідок аварії рух поїздів у районі інциденту зупинено. Пасажирів на ділянці Мянтюхарью - Хілосенсалдмі, за даними місцевих ЗМІ, перевозять автобусами.

Управління з питань безпеки Фінляндії повідомило в Twitter про розлив в навколишнє середовище 50 тис. л хімікатів. До запису докладено фото з місця аварії, на ньому зображений вагон із написом "Нафта" російською мовою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в анексованому Росією Криму внаслідок зіткнення автобуса з електричкою загинуло п'ятеро людей, ще семеро травмувалося.