ua en ru

Фінансова піраміда МММ-2011 призупинила виплату коштів

Фінансова піраміда МММ-2011 призупинила виплату коштів. Про це йдеться у відеозверненні засновника піраміди Сергія Мавроді.

"Треба зараз ввести мораторій який на виплату... не забирати гроші не те що б протягом двох тижнів, а хоча б одного-двох місяців", - говориться в заяві Мавроді.

При цьому він вважає, що "всі ці проблеми тимчасові, все вирішиться... Ви отримаєте свої гроші, може бути, трохи пізніше, ніж хотіли б".

Тим часом повідомлення учасників системі про припинення виплат з'являються в соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, після відбування кримінального покарання за шахрайство в особливо великому розмірі, пов'язаного з діяльністю АТ "МММ" в 1990-е рр., Мавроді в січні 2011 р. організував нову міжнародну "фінансову піраміду" МММ-2011. Принцип нової пірамідальної системи полягає в тому, що її учасники купують віртуальні МАВРО, курс яких збільшується темпами від 20% до 75% у місяць. Учасник може продати свої МАВРО за поточним курсом і отримати гроші. На сайті є спеціальне попередження про те, що даний проект є "фінансову піраміду", що немає гарантій отримання доходу і повернення вкладеного, що учасник вкрай ризикує і може втратити в будь-який момент всі свої гроші.

Раніше Нацкомфинуслуг пропонував ввести кримінальну відповідальність за участь в фінансової піраміди "МММ-2011".