ua en ru

Фінансова G7 27 - 29 травня розгляне тільки глобальні питання

Фінансова G7 27 - 29 травня розгляне тільки глобальні питання Фото: Вольфганг Шойблє, міністр фінансів Німеччини

Німеччина розраховує не заглиблюватись в обговорення навіть такої теми, як Греція

У Дрездені (Німеччина) сьогодні, 27 травня 2015 р., відкрилася зустріч міністрів фінансів і глав центробанків країн великої сімки (G7). Подія триватиме до 29 травня.

Основними темами зустрічі стануть глобальні питання - саме їх Німеччина, як приймаюча сторона включила до порядку, пише Bloomberg. Зокрема, будуть обговорюватися теми, пов'язані з світовим економічним зростанням і зміцненням глобальної фінансової архітектури. До порядку денного також включено питання ухилення від оподаткування великих міжнародних корпорацій, а саме те, як налагодити обмін податковою інформацією між країнами, щоб запобігти відведення транснаціональним бізнесом своїх прибутків за кордон для мінімізації оподаткування.

За даними Reuters, міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле попередньо повідомив, що на зустрічі буде також піднято питання зростання значення юаня на світовій арені і навіть включення його у валютний кошик МВФ.

Як повідомляють зарубіжні ЗМІ, найбільш гаряча тема в офіційному порядку денному відсутнє. Іншими словами, питання про те, чи вдасться Греції уникнути дефолту, а якщо ні, то чи зможуть у провідні країни світу впорається з наслідками, підніматися не буде. Також, як не буде обговорюватися питання фінансової допомоги Україні.