ua en ru

Фінансування благоустрою Києва в 2012 р. буде значно збільшене, - Попов

Фінансування благоустрою столиці в 2012 р. буде значно збільшене. Про це на сьогоднішньому засіданні колегії КМДА заявив її голова Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Що стосується наступного року, я кажу вам, Микола Васильович (Назаренко - голова КП "Зеленбуд"), главам адміністрацій і фінуправлінь: я знаю всі цифри, які ми відстоювали і відстояли в Міністерстві фінансів. Ми будемо значно збільшувати обсяги фінансування за статтями благоустрою", - підкреслив Попов.
За його словами, необхідно для виділення цих коштів вже до весни наступного року завчасно підготувати відповідну проектну документацію, оскільки принцип формування бюджету є програмно-цільовим.
"Не хочеться бути пророком, тому що це негативний прогноз, але прийде весна, а так і не буде проектної документації щодо благоустрою парків, скверів і будівництва нових об'єктів", - підкреслив Попов, додавши, що на сьогоднішній день на рахунках КМДА залишаються невикористані кошти, виділені на озеленення столиці до кінця 2011 р. - близько 30 млн грн.
У свою чергу, голова "Зеленбуду" Микола Назаренко відзначив, що на сьогоднішній день поточне фінансування "Зеленбуду" дійсно проблематичне.
"Фінансування як не було, так і немає. Поточне фінансування - теж 16 млн ми просили, щоб закінчити нормально рік. Так це і не вирішилось. Під час (місячника з благоустрою Києва)... нам не вистачало бензину, солярки, не вистачало робочих рук. Сьогодні ми хочемо збільшити кількість людей і запланували це, але не бачимо такої перспективи саме в грошах", - сказав Назаренко. За його словами, із запланованих до кінця 2011 р. 68 млн грн на сьогоднішній день було використано лише 19 млн грн, а роботи, проведені на 50 млн грн, на сьогоднішній день так і не сплачені.