ua en ru

Філіппіни видадуть Штатам обвинуваченого в підготовці масштабного теракту ІДІЛ

Філіппіни видадуть Штатам обвинуваченого в підготовці масштабного теракту ІДІЛ Фото: бойовик ІДІЛ (twitter.com/Terror_Monitor)

Філіппінця Рассела Саліка екстрадують в США

Філіппіни видадуть Сполученим Штатам Америки (США) обвинуваченого в підготовці масштабного терористичного акту організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) Рассела Саліка. Про це повідомляє Inquirer.

"Обвинуваченого у підготовці масштабних терактів в Нью-Йорку, 37-річного філіппінця Рассела Саліка, екстрадують в США з Філіппін", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, влада Філіппін підозрюють його у викраденні 6 чоловік і вбивстві ще 2 під час нападу на лісопилку в квітні 2017 року.

У свою чергу, американська влада напередодні звинуватила Саліка, а також 19-річного громадянина Канади Абдулрахмана Ель Бахнасаві і 19-річному громадянину США, що живе в Пакистані, Талха Харуну.

Відзначається, що група цих чоловіків мала намір від імені терористичного угрупування ІДІЛ закласти бомби на Таймс-сквер і в метро Нью-Йорка, а також розстріляти відвідувачів великих концертних майданчиків. Теракти були заплановані на літо 2016 року, під час священного для мусульман місяця Рамадан.

Так, Салік планував профінансувати проведення терактів і відправився за грошима на Філіппіни. Розкрити теракт вдалося агенту ФБР під псевдонімом UC, який працював під прикриттям.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральне бюро розслідувань США на даний момент не виявило доказів того, що масова стрілянина в Лас-Вегасі на цьому тижні була тероризмом.