ua en ru

На Філіппінах створені загони поліції для знищення наркоманів, - The Guardian

На Філіппінах створені загони поліції для знищення наркоманів, - The Guardian Фото: таємні загони, можливо, вбивають наркозалежних філіппінців

Команди створили після вступу Родріго Дутерте на посаду президента

На Філіппінах діють десять секретних поліцейських загонів, які вбивають підозрюваних наркозалежних. Про це The Guardian рассказал офіцер філіппінської поліції, який брав участь у розправах.

За словами поліцейського, кожна команда складається з 16 осіб. Вони вбивають підозрюваних наркозалежних, продавців наркотиків та злочинців.

Співрозмовник видання розповів, що він брав участь у 87 вбивствах. Одягнені в толстовки з капюшонами поліцейські здійснюють вбивства вночі за одну-дві хвилини. За твердженням поліцейського, тіла ховають під мостом або в іншому місті, іноді залишають картку з написом "вживає (наркотики)".

"Ми не погані поліцейські і не погані люди. Ми всього лише інструмент, ми як ангели, яким Бог дав талант, щоб доставити ці погані душі назад в рай і очистити їх", - розповів офіцер кореспонденту.

Нагадаємо, раніше президент Філіппін Родріго Дутерте заявив, що має намір знищити 3 млн наркозалежних так, як Адольф Гітлер знищив євреїв. Пізніше він вибачився перед єврейською громадою за свої слова.