ua en ru

Філатов розповів про основні рішення сесії міськради та ситуацію у Дніпрі на 57-й день війни

Філатов розповів про основні рішення сесії міськради та ситуацію у Дніпрі на 57-й день війни Фото: мер Дніпра Борис Філатов (прес-служба)

Мер Дніпра Борис Філатов підбив підсумки 20-ї позачергової сесії міськради та розповів, як живе місто на 57-й день війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг Філатова 21 квітня.

"Депутати, міська рада - усі на місці, усі працюють на благо територіальної громади - як єдине ціле і незалежно від партійної приналежності", - наголосив Філатов.

Знаковим рішенням ранкового засідання він назвав перейменування більше ніж 30 вулиць, назви яких були пов’язані з країною-окупантом. Їх замінили назвами на честь українських міст і символів війни.

Відтепер у Дніпрі замість Біломорської вулиці з’явилася Чорнобаївська. Абхазька стала Ірпінською, замість провулку Бурятського - Бучанський, а провулок Московський став провулком Азовсталі. Є також вулиці Польська і Волонтерська. Повний перелік перейменованих вулиць є на сайті міської ради Дніпра.

Філатов також зауважив, що для містян це не спричинить незручностей - ані фінансових, ані пов’язаних з перереєстрацією.

Крім цього, Філатов зазначив, що депутати Дніпра проголосували за підтримку звернення Верховної Ради до іноземних парламентів і міжнародних організацій про визнання дій РФ геноцидом українського народу.

Водночас коментуючи перебіг евакуації, мер зауважив, що кількість людей, які їдуть через Дніпро, протягом останніх півтора тижня становить близько 200-250 осіб щодня. Нині виїжджають переважно зі Слов'янська, Лисичанська, Покровська. Сьогодні ввечері з залізничного вокзалу Дніпра вирушить один евакуаційний поїзд - на Чоп.

Філатов також повідомив, що комунальні служби міста працюють у звичайному режимі. Є достатні запаси всіх необхідних реагентів. Мер подякував комунальникам, лікарям, медперсоналу та волонтерам, які залишаються в місті та продовжують працювати.

Своєю чергою КП "Зеленбуд" продовжує весняний догляд за деревами, а "Міськсвітло" замінює натрієві лампи вуличного освітлення на LED-світильники.

КП "УРЕА" чистить і промиває дощоприймачі та колектори. Наразі також завершується заміна частини старого зливового колектора на Набережній Заводській. Це дозволить прибрати калюжі у районі вулиці Павлова.