ua en ru

ФІФА скоротила дискваліфікацію капітана збірної Перу

ФІФА скоротила дискваліфікацію капітана збірної Перу Фото: Хосе Паоло Герреро (twitter.com/SeleccionPeru)

Тепер він зможе виступити на ЧС-2018

Апеляційний комітет Міжнародної федерації футболу (ФІФА) скоротив дискваліфікацію нападаючого збірної Перу Паоло Герреро до шести місяців, і тепер він зможе виступити на чемпіонаті світу 2018 року. Про це повідомляється на офіційному сайті ФІФА.

Дисциплінарний комітет ФІФА 7 грудня дискваліфікував Герреро, що є найкращим бомбардиром в історії збірної Перу і її капітаном, на один рік через позитивну допінг-проби на метаболіт кокаїну, яку він здав на початку жовтня після матчу відбіркового етапу чемпіонату світу з командою Аргентини. Дискваліфікація вступала в силу з 3 листопада, що означало пропуск форвардом фінального турніру чемпіонату світу в Росії.

Герреро звернувся зі скаргою на це рішення в апеляційний комітет ФІФА, який "після врахування всіх обставин справи, зокрема, ступеня вини гравця" порахував шестимісячний період дискваліфікації пропорційної санкцією.

Таким чином, дискваліфікація Герреро закінчиться на початку травня, і він зможе взяти участь у фінальному турнірі світової першості, яка пройде в Росії з 14 червня по 15 липня 2018 року.

Збірна Перу за підсумками жеребкування групового етапу зіграє з командами Франції, Данії та Австралії.

Нагадаємо, ФІФА може відсторонити футбольну збірну Іспанії від участі в ЧС-2018 через втручання в справи іспанської федерації футболу.