ua en ru

ФІФА просить прокуратуру США стягнути збитки з корумпованих чиновників організації

ФІФА просить прокуратуру США стягнути збитки з корумпованих чиновників організації Фото: ФІФА просить стягнути збитки з корумпованих чиновників організації

ФІФА заявила про завданий збиток з боку 41 колишнього чиновника організації

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) просить прокуратуру США стягнути збиток, який завдали організації дії корумпованих чиновників ФІФА та інших футбольних організацій, стосовно яких влада США в даний час веде розслідування. Про це повідомляє Російська служба ВВС.

"Засуджені обвинувачені зловживали своїм становищем, займаним у ФІФА та інших міжнародних футбольних організаціях, і протягом довгого часу завдавали серйозної шкоди ФІФА та його членам і футбольному співтовариству", - йдеться в заяві федерації.

Як повідомляється, ФІФА заявила про завданий збиток з боку 41 колишнього чиновника ФІФА та інших футбольних організацій.

Як зазначають в організації, гроші, які привласнили корумповані чиновники, належать світовому футболу і були призначені для розвитку і просуванню гри.

Повідомляється, що ФІФА як керівний орган світового футболу хоче повернути ці гроші.

"Ми сповнені рішучості отримати їх незалежно від того, скільки часу це займе", - заявив президент ФІФА Джанні Інфантіно.

Як повідомляється, ФІФА вимагає повернення не тільки привласнених коштів, але і їх зарплат, допомог і бонусів, які вони отримували, займаючи посади в ФІФА та інших футбольних організаціях.

"ФІФА також вимагає стягнути з відповідачів компенсацію за шкоду, завдану бренду ФІФА і репутації, інтелектуальній власності та діловим відносинам", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Швейцарія заморозила близько 80 млн доларів на банківських рахунках по справі ФІФА.