ua en ru

ФІФА хоче відмовитися від проведення Кубка Конфедерацій

ФІФА хоче відмовитися від проведення Кубка Конфедерацій Фото: Кубок Конфедерацій

Однією з головних причин можливого скасування є проблеми з його проведенням

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) дыйшла висновку, що подальше проведення Кубка Конфедерацій недоцільне. Про це повідомляє Globo Esporte.

Подібний висновок був зроблений на щорічному Конгресі організації, що відбувся минулого тижня в Бахрейні, хоча офіційно рішення ще не узвалено. ФІФА розглядає можливість зберегти цей принцип, однак замінити його іншим турніром: або чемпіонатом світу U-20, або новим клубним чемпіонатом світу.

Однією з головних причин можливого скасування Кубка Конфедерацій є проблеми з його проведенням перед двома майбутніми після російського мундиалями, які пройдуть в Катарі і швидше за все, відразу в трьох країнах - США, Мексиці і Канаді. Втрачають інтерес до практично товариського турніру і національні збірні, зокрема, чинний чемпіон світу Німеччина пощастить в Росію напіврезервний склад.

Зазначимо, що з 2001 року Кубок Конфедерацій носить характер тестового турніру напередодні чемпіонату світу і проходить за рік до нього у країні-господині мундіалю.

Нагадаємо, також Міжнародна федерація футболу (ФІФА) хоче змінити формат визначення премії кращому гравцеві світу The Best.