ua en ru

Fiat відкликає 90 тис. автомобилей через виток палива

Fiat відкликає 90 тис. автомобилей через виток палива Фото: Fiat

Всього проблема могла торкнутися не більше 30 машин

Італо-американський виробник Fiat Chrysler Automobiles (FCA) відкличе близько 90 тис. автомобілів в США, Канаді і Мексиці. Про це йдеться у відповідному повідомленні, опублікованому на сайті компанії.

Причинами відкликання автомобілів є витік палива, а також можливі скачки напруги в механізмі, що регулює роботу двірників на лобовому склі.

З-за можливого витоку палива виробник відкличе 30,2 тис. моделей позашляховиків Dodge Durango і Jeep Grand Cherokee в США, ще 2,5 тис. машин — в Канаді, 489 — в Мексиці і 1,4 тис. автомобілів в регіонах за межами дії Північноамериканської угоди про вільну торгівлю (НАФТА).

У компанії припускають, що все проблема могла торкнутися не більше 30 машин. Лагодження машин буде здійснена у салонах дилерів.

Крім цього, FCA планує відкликати близько 53,2 тис. малолітражних автомобілів Dodge Dart в США, і ще 1 тис. машин - в Канаді у зв'язку з можливими стрибками напруги в механізмі, що регулює роботу двірників на лобовому склі. Така проблема може призвести до короткого замикання і несправності двірників, відзначає виробник.

Нагадаємо, BMW об'єдналася з Intel для створення машини з автопілотом.