ua en ru

ФГВФО затвердив ліквідаційну масу банку "Таврика"

З метою забезпечення повернення коштів кредиторам ПАТ "Банк "Таврика", які не гарантуються і не відшкодовуються за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), уповноваженою особою не були вжиті всі необхідні заходи по інвентаризації майна "Таврики" та формування ліквідаційної маси. Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Виконавча дирекція Фонду 23 вересня 2013 р. рішенням № 100/13 затвердила Акт за результатами інвентаризації та формування ліквідаційної маси "Таврики".

До ліквідаційної маси АТ "Банк "Таврика" було включено нерухоме та рухоме майно, кошти, майнові права та інші активи банку, які пройшли процес незалежної оцінки.

Згідно ст. 51 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" після затвердження виконавчою дирекцією Фонду способів порядок, склад та умови відчуження майна банку, що включене до ліквідаційної маси, уповноваженою особою буде розпочато його реалізацію з метою отримання максимальної виручки у найкоротший строк в один із таких способів: на відкритих торгах (аукціоні); на закритих торгах (щодо майна банку, обмеженого в обігу); шляхом продажу серед заздалегідь визначеного кола осіб (щодо майна, на яке існує обмежений попит); шляхом відступлення права вимоги за кредитами іншим фінансовим установам; шляхом реалізації на організованих місцях продажу (біржах, у торговельних посередників тощо).

У разі якщо реалізувати майно у вищевказані способи не вдасться, майно банку може бути реалізоване у будь-який інший спосіб на конкурсній основі.

Кошти, отримані в результаті реалізації майна "Таврики" будуть спрямовані уповноваженою особою на задоволення вимог кредиторів банку в черговості, передбаченої ст. 52 Закону.

Зазначимо, що Фонд розпочав процедуру виведення неплатоспроможних "Таврики" з ринку з 20 грудня 2012 р. після отримання від Національного банку України (НБУ) відповідного рішення. Тимчасова адміністрація "Таврики" була введена на період з 21 грудня 2012 р. по 20 березня 2013 р. Рішення про відкликання банківської ліцензії НБУ прийняв 20 березня 2013 р., і вже 27 березня Фондом почалися виплати абсолютно всім вкладникам банку "Таврики".