ua en ru

ФГВФО продав перехідний "РВС Банк" за 31,86 млн грн

ФГВФО продав перехідний "РВС Банк" за 31,86 млн грн Фото: ФГВФО продав "РВС Банк"

"РВС Банк" був створений на базі неплатоспроможного "Омега банку"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) продав перехідний банк ПАТ "РВС" за 31,86 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав ТОВ "Українська бізнес група" (ТОВ "УБГ") перехідний банк ПАТ "РВС", який був створений на базі неплатоспроможного ПАТ "ОМЕГА БАНК" на виконання плану врегулювання, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду 05.05.2015 року. Ціна продажу перехідного банку склала 31,86 млн грн. Відповідний договір підписаний 26 серпня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

У Фонді зазначили, що згідно конкурсної пропозиції "УБГ" та плану врегулювання, створеного Фондом перехідного "РВС Банку" були передані всі активи неплатоспроможного "ОМЕГА БАНК" на 229,1 млн грн і майже всі зобов'язання на аналогічну суму. До складу зобов'язань увійшли: заборгованість перед кредиторами першої-сьомої черг і частина субординованого боргу, що згідно із законодавством належить до останньої восьмий черги кредиторів. Таким чином, всі клієнти банку (як юридичні, так і фізичні особи) збережуть свої кошти в повному обсязі.

Нагадаємо, ФГВФО планує продати активи 6 банків за 225 млн грн.