ua en ru

ФДМУ пропонує 3 етапи реалізації програми приватизації на 2011-2014 рр

Фонд державного майна України узгодив проект програми приватизації, який буде поданий для подальшого затвердження на розгляд уряду. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі ФДМУ, наддавши копію документу.
Зокрема, проектом передбачається реалізація Програми приватизації на 2011-2014 роки в 3 етапи, першим з яких стане внесення змін до українського законодавства в сфері приватизації на засадах, визначених Програмою; підготовку до приватизації об'єктів, що входять до складу ключового комплексу стратегічних галузей, на основі галузевих програм. Зокрема серед заходів, які планується до реалізації на першому етапі передбачено формування переліку стратегічних галузей та його затвердження Кабінетом міністрів України, а також підготовка програм розвитку таких галузей. На цьому ж етапі реалізації програми передбачається проведення передприватизаційної підготовки (реструктуризації) і приватизації об'єктів групи Г на індивідуальних засадах та скорочення для включення до приватизації державних об'єктів. Також протягом цього ж етапу планується сформувати перелік державних об'єктів, які підлягають приватизації протягом 2011-2012 років.
Другим етапом, який триватиме протягом 2011-2012 років, передбачається завершення продажу об'єктів малої і масової приватизації та об'єктів, приватизація яких розпочалася до набрання чинності даної програми. Зокрема, передбачається залучення до приватизації всіх об'єктів груп А, В, Д, Е І Ж, а також тих, приватизація яких розпочалася до набрання чинності Програмою, і завершення їх продажу до кінця 2012 року. Також цим етапом реалізації програми передбачено завершення процесу закриття сертифікатної приватизації і запровадження приватизації державних об'єктів разом з земельними ділянками, на яких вони розташовані. До того ж планується запровадження з 2011 року приватизація об'єктів ключових комплексів стратегічних галузей з урахуванням галузевих програм та формування переліку об'єктів, приватизація яких завершується у 2013-2014 роках.
На третьому етапі, який планується виконати протягом 2013-2014 років, передбачається завершення приватизації як широкомасштабного соціально-економічного проекту, підготовка пропозицій щодо внесення змін до законодавства в частині визначення функцій органів управління для забезпечення переходу від процесу приватизації до продажу державних об'єктів як функції з управління об'єктами державної власності.