ua en ru

ФДМУ передав Стебницький "Полімінерал" інвестору для реалізації широкомасштабної інвестпрограми

Після повної сплати за пакет акцій ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" переданий Фондом державного майна України (ФДМУ) ПАТ "Компанія Райз".

Компанія перемогла у конкурсі ФДМУ з продажу 93,52% акцій Стебницького "Полімінералу" 2 жовтня 2013 р. ФДМУ здійснив приватизацію підприємства з метою відновити його господарську діяльність та запровадити нові види діяльності завдяки реалізації інвестиційного проекту з відновлення роботи рудника та створення збагачувального комплексу із застосуванням сучасних технологій, здійсненню заходів з технологічного переозброєння та модернізації виробництва, його удосконалення, будівництва спелеолікарні. Інвестиційна програма передбачає кілька мільярдів гривень капіталовкладень.

На конкурсі ПАТ "Компанія Райз" (м. Київ) запропонувало за пакет підприємства 56 млн грн. Крім нього, у конкурсі взяло участь ТОВ "Агротрейд НД" (м. Суми).

Як зазначав голова ФДМУ Олександр Рябченко, одна з найважливіших цілей приватизації - розвивати підприємство.

"Стебницький "Полімінерал" - яскравий приклад того, як важливо передавати підприємства на приватизацію вчасно. На жаль, підприємство вже не працювало шість років, коли його віддали на приватизацію. За цей час підприємство накопичило великі борги і значно втратило в ціні. Але сьогодні у підприємства є перспектива", - наголосив Рябченко.

Серед зобов'язань інвестора - відновлення основного виробництва (видобування калійної руди, виробництво міндобрив) та розвиток підприємства, погашення простроченої кредиторської заборгованості та заборгованості із заробітної плати, а також поетапне підвищення заробітної плати, реалізація інвестиційного проекту з відновлення роботи рудника та створення збагачувального комплексу із застосуванням сучасних технологій, будівництво спелеолікарні в підземних виробках підприємства, переозброєння і модернізація виробництва.