ua en ru

ФДМУ оголосив конкурс з продажу 45% акцій "Крименерго" за 246 млн грн

Фонд державного майна України оголосив конкурс із продажу 45% держпакету акцій "Крименерго" за 246 млн грн. Про це повідомляє офіційне видання "Відомості приватизації".

Згідно з оголошенням, вимоги до учасників конкурсу і конкурсні умови, затверджені цим розпорядженням, ідентичні до умов конкурсів із приватизації інших енергокомпаній.

Відповідно до оприлюднених в оголошенні умов, у конкурсі з продажу пакету акцій енергокомпанії можуть брати участь особи, які протягом трьох останніх календарних років здійснювали діяльність з поставок електроенергії в обсязі не менш як 30% від обсягу поставок "Крименерго" за той самий період або протягом трьох останніх років були власником 50% статутного капіталу юридичних осіб, що здійснюють таку діяльність. До участі в конкурсі не допускаються юридичні особи, більш як 25% у статутному капіталі яких прямо або опосередковано належать державі.

Конкурс із продажу 45% держакцій цієї компанії відбудеться 4 травня.

Зазначимо, енергозабезпечуючих компаній ПАТ "Крименерго" експлуатує 29,4 тис. км. ПЛ напругою 110 кВ, КЛ 0,4-10 кВ - 4,1 тис. км, понад 10 тис. силових трансформаторів загальною потужністю майже 6 тис. МВт. Мережі та підстанції компанії розміщені на території 27 тис. кв. км з населенням в 2 млн осіб. Державний пакет акцій ПАТ "Крименерго" у розмірі 70% передано до статутного фонду НАК "Енергетична компанія України".

Чистий прибуток ПАТ "Крименерго" в 2011 р. склав 33 млн 260 тис грн., що на 41,2% більше прибутку 2010 р.