ua en ru

ФДМУ може скасувати перемогу Tolexis Trading на конкурсі з вибору інвестора для ЗТМК

Фонд держмайна України (ФДМУ) може скасувати перемогу Tolexis Trading на конкурсі з вибору інвестора для Запорізького титано-магнієвого комбінату. Про це заявив начальник управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності ФДМУ Євген Асташев, передає кореспондент РБК-Україна.

"ФДМУ завершила оцінку майнового комплексу комбінату ЗТМК, який повинен був бути внесений в ТОВ "ЗТМК" з боку держави, і яка склала 749,164 млн грн. На даний конкурсна комісія ФДМУ має право скасувати результати конкурсу щодо вибору інвестора для ЗТМК, переможцем якого стала в 2012 р. Tolexis Trading", - заявив Асташев.

Він пояснив, що угода, підписана ще в 2012 р., що втратило чинність:
"Воно діяло 3 місяці. Договір втратив чинність, враховуючи, що учасники договору не вживають спільних дій щодо створення ТОВ. Тому звільняються від зобов'язань за цим договором".

Кінцевий власник Tolexis не називався, але за інформацією ринку, їм є Дмитро Фірташ.

Запорізький титано-магнієвий комбінат є єдиним в Україні виробником губчастого титану. Близько 80% продукції підприємства, що використовується переважно в аерокосмічній галузі, суднобудуванні та хімічній промисловості, реалізується на зовнішніх ринках.