ua en ru

ФДМУ хоче підвищити вартість держкомпаній перед приватизацією

ФДМУ хоче підвищити вартість держкомпаній перед приватизацією Фото: У міністра Абромавичуса готують корпоратизацію держпідприємств

Обговорюється питання корпоратизації держпідприємств перед приватизацією

Фонд державного майна України (ФДМУ) хоче підвищити вартість державних компаній перед приватизацією. Про це заявив заступник голови ФДМУ Юрій Нікітін під час міжнародного форуму корпоративних секретарів "Корпоративне управління. Довіра. Інвестиції", передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі акціонери працюють на одну мету - збільшити вартість своїх активів. Ми теж ставимо собі за мету в плані корпоративного управління, щоб поки ми керованих компаніями, вони стали більш привабливими, їх вартість підвищилася і це допомогло нам вирішити те завдання, яке перед нами коштувати", - заявив Нікітін.

Також він заявив, що в робочій групі при Мінекономіки активно обговорюється питання корпоратизації держпідприємств перед приватизацією.

"У Міністерстві економіки, яке зараз є регулятором підходів держави як управлінця до питанням керування підприємствами, працює робоча група. Одним з питань, які активно зараз обговорюється, це як раз корпоратизація тих державних підприємств, які ще не готові до приватизації, але мова йде про те, щоб перейти від форми прямого управління з боку держави до форм корпоративного управління державою", - повідомив Нікітін.

Він також зазначив, що не всі компанії у попередньому списку підприємств для приватизації є акціонерними.

"Процес приватизації досить активно проходив. Я сподіваюся, він також активно буде проходити після затвердження цього року урядом нового переліку об'єктів приватизації. У цьому списку ще не всі компанії є акціонерними. Маса компанії, які там є, це компанії, які називаються державні підприємства", - заявив Нікітін.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України очікує залучення 17 млрд грн від приватизації державних підприємств.

Разом з тим, 4 червня 2015 р. Верховна Рада не дозволила залучення радників до приватизації об'єктів різних груп.